Telefon : 0311.300.295 | E-mail : suport@mobilierb2b.ro

Tehnologia si Inteligenta Artificiala in cresterea performantei si securitatii la locul de munca

Tehnologia si Inteligenta Artificiala in cresterea performantei si securitatii la locul de munca

, by Iulian Acatrinei, 3 min reading time


          

Tehnologia inregistreaza avansuri fulminante in ultimul timp, Inteligenta Artificiala avand varf de lance in Chat GPT care desi in faza de inceput, impresioneaza deja prin capacitatea sa de a oferi solutii. 
Inca in faza de testare si cu un procent mic de populatie care a testat ce poate face inteligenta artificiala, unele estimari fiind ca in Romania mai putin de 100.000 de persoane au testat asiduu solutii de A.I., Inteligenta Artificiala va inlocui unele profesii 'de birou" iar la altele va face diferentieri imense intre specialistii care sunt avansati in A.I. si cei care au neglijat-o.

Meseriile fizice vor fi sub o influenta mai mica  a A.I. aici impactul mare va fi din solutii tehnologice care vor face ca activitatile sa se desfasoare mai repede si mai in siguranta.

Robotica avanseaza la randul sau si propune diferite solutii pentru activitatea in centrele logistice, dar deocamdata acestea se rezuma la solutii pentru manipularea paletilor. Sunt insa sperante ca in curand vor aparea solutii si pentru manipularea tapiteriei, produse grele si voluminoase.

Vestea buna din industrie vine din testarea de exoschelete care permit lucratorilor din depozite sa fie mai puternici si sa ii protejeze mai mult. Aceste sisteme sunt destul de bune la ridicare iar unele din ele sunt alimentate de un acumulator.

Exoscheletele sunt dispozitive exterioare purtabile care lucrează în tandem cu corpul uman pentru a amplifica, augmenta sau reinforma abilitățile fizice ale purtătorului. Aceste dispozitive pot oferi asistență pentru ridicarea sau mișcarea greutăților mari, pot ajuta la menținerea pozițiilor de lucru care pot fi grele sau nesănătoase pentru un timp îndelungat sau pot ajuta purtătorul să se miște în moduri care ar fi altfel imposibile sau dificile.

În contextul industriei de depozitare a mobilei, exoscheletele pot fi deosebit de valoroase datorită nevoii de a manipula obiecte voluminoase și grele, cum ar fi bucăți de mobilier. Exoscheletele pot ajuta lucrătorii să ridice și să mute aceste obiecte cu mai puțin efort și pot reduce semnificativ riscul de rănire prin îmbunătățirea tehnicii de ridicare și prin reducerea stresului pus pe mușchi, tendoane și articulații.

Exoscheletele pot fi, de asemenea, de ajutor pentru a îmbunătăți eficiența în depozite. Ele pot permite lucrătorilor să lucreze mai repede și mai eficient, fără a se simți la fel de obosiți sau stresați ca atunci când lucrează fără aceste dispozitive. Acest lucru poate duce la o productivitate crescută și la o eficiență sporită.

Cu toate acestea, este important de notat că implementarea exoscheletelor în orice mediu de lucru ar trebui să fie însoțită de o formare adecvată și de măsuri de securitate. De asemenea, costurile asociate cu achiziționarea, întreținerea și repararea acestor dispozitive pot fi considerabile.

De asemenea, trebuie să se ia în considerare aspecte etice și juridice. De exemplu, cine ar fi responsabil dacă un lucrător s-ar răni în timp ce poartă un exoschelet? Care sunt drepturile lucrătorilor în ceea ce privește purtarea acestor dispozitive? Acestea sunt întrebări care trebuie adresate înainte de implementarea pe scară largă a exoscheletelor în orice industrie.

Business Intelligence: Integrarea software-ului este un alt domeniu care va permite retailerilor să îmbunătățească operațiunile. Centrele logistice moderne, cum este cel in care se afla produsele comercializate de MOBILIER B2B lucreaza cu sisteme integrate de softuri: platforme online - solutii WMS - solutii PDA - solutii ERP - solutii Rutare.
Exista un potential urias pentru businessurile care utilizeaza integrat si sisteme B.I. care pot face previziuni ale evolutiei activitatii economice.

Mobilier B2B este servit de o solutie integrata de softuri care gestioneaza comenzile si marfurile pe intreg traseul de la client pana in centru logistic si inapoi la client precum si de la centru logistic la furnizor si inapoi, intr-un ecosistem predictibil si coerent ce face ca o comanda sa poata intra in picking aproape imediat ce a fost lansata in platforma electronica iar in cazul in care nu este in centru logistic, gestioneaza intreaga informatie de la centru logistic la furnizor si inapoi, aproape in timp real.

Mobilier B2B este Prima Platforma Ecosistem All-In-One pentru Consiliere Clienti si Comenzi Engros de Mobilier si Decoratiuni din Romania si platforma care te tine la curent cu noutatile.




 


Blog posts

Autentificare

Ai uitat parola?